TAFELROND 39 SCHOUWEN-DUIVELAND-1

Bestuur NTR39 2023-2024

Arend Manschot (voorzitter)
Jan Heijboer (secretaris)
Bob Zijlmans (penningmeester)

Tafelaars NTR39

Jan Heijboer
Jochem Holty
Pim Kater
Sibren van Leeuwen
Arend Manschot
Thijs van der Torren
Ronald Verboom
Rory Verstraeten
Francois van de Waart
Joop van de Velde
Jean-Paul van der Weele
Bob Zijlmans

Tafeladviseurs

Harmen Boot
Wilbert Eekhof
Maurice Geense
Henk de Vlieger

Voorzitter aan het woord

Mijn naam is Arend Manschot en dit jaar ben ik de voorzitter van deze mooie club. Ik tafel sinds 2015 en heb in die jaren al ontzettend veel mooie momenten meegemaakt.


Wat Tafelen voor mij betekent is vooral een heleboel gezelligheid. Tafelen is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen, binnen je eigen Tafel maar ook daarbuiten. Zo ontmoeten we regelmatig leden van andere Tafels binnen Nederland, maar kom je ook in contact met Tafelaars uit het buitenland. Zo hebben we recent een grote groep Tafelaars op bezoek gehad uit Troyes (Frankrijk) en Binche (België). Leuk en interessant om deze mensen te leren kennen. We hebben een ongelooflijk gezellige dag gehad…!

Naast gezelligheid betekent Tafelen veel meer; je kan een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Zo halen we elk jaar geld op voor goede doelen op Schouwen-Duiveland. Ook zetten we ons jaarlijks fysiek in voor (oudere) mede-eilandbewoners, bijvoorbeeld door verpleeghuisbewoners een dagje mee uit varen te nemen op het schip De Onrust. Leuk om deze mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Omdat ik net 40 ben geworden zal dit mijn laatste jaar zijn als actieve Tafelaar. Erg jammer, want het heeft mij de afgelopen jaren enorm veel positieve ervaringen gebracht!